Crearea hiperlegăturilor

Hipertextul este un cuvânt sau o expresie specială într-o pagină web care, atunci când utilizatorul execută clic, îl trimite către un nou document web. Fiecare pagină web are propria adresă, care se numeşte Uniform Resource Locator - adresă uniformă pentru localizarea resurselor sau adresă URL.
Orice adresă URL se poate reduce la forma celor patru întrebări:
Cum://Cine/Unde/Ce

  • Cum - arată cum vor fi tranferate datele prin internet. Acest lucru se numeşte protocol. Pentru World Wide Web se foloseşte protocolul http urmat de : şi //.
  • Cine - reprezintă "numele gazdei", de exemplu www.info-hobby.ro.
  • Unde - specifică unde este localizată resursa pe calculator. De exemplu acest fişier este localizat in directorul html http://www.info-hobby.ro/html/
  • Ce - conţine numele fişierului pe care îl vezi. De exemplu http://www.info-hobby.ro/html/elemente.html
    Etichetele HTML care realizează legăturile sunt < A > ş < / A >. Eticheta este urmată de HREF ce reprezintă prescurtarea de la Hypertext Reference.
    < A HREF="URL" >, unde URL se înlocuieşte cu adresa paginii dorite. De exemplu: < a href="http://www.info-hobby.ro" >. Dar ca orice etichetă HTML aceasta trebuie închisă şi nici nu am textul pe care să dau clic. Astfel, înainte de a închide eticheta < a > introduc un cuvânt/text şi închid cu < /a >. De exemplu < a href="http://www.info-hobby.ro" > InfoHobby < /A >.

    Referirea la un fişier din directorul(folder) curent(neordonate)