Formulare Access

În practică, o aplicaţie pe calculator se adresează tuturor utilizatorilor indiferent de nivelul de pregătire al acestora. Astfel, aplicaţia trebuie să prevadă un mod simplu şi prietenos de dialog cu utilizatorul ei, mai ales la introducerea datelor deoarece introducerea valorilor cu care va lucra programul trebuie să fie sigură şi corectă.

În acest sens Access oferă posibilitatea organizării unor ferestre cu rol de formular de introducere a datelor. Prin acest formular, utilizatorul este condus, câmp cu câmp, să introducă datele , iar în program se pot prevedea reguli de verificare a corectitudinii datelor introduse.

Pentru culegerea datelor se va construi o fereastră de dialog prietenoasă, prin care să se ceară utilizatorului datele ce urmează a fi căutate. Crearea unui formular este similară creării altor obiecte Access, diferenţele fiind date de faptul că, în cadrul formularului, vor apărea o serie de obiecte care trebuie corelate cu entităţile bazei de date. Formularele sunt instrumente care facilitează accesul la informaţii, nefiind necesare cunoştinţe din domeniul bazelor de date.

Acasa Inapoi Pagina anterioara